zondag 13 juni 2010

Lokhomo's stadsbreed inzetten

Helaas wordt Amsterdam wederom geconfronteerd met toegenomen geweld tegen homo's. Om die reden pleit de VVD voor het inzetten van lokhomo's. Dit is een goed idee. Ondergetekende was betrokken bij de realisatie van dit idee ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat klinkt nogal goedkoop, uit electoraal gewin stoere plannen lanceren, maar rond die tijd werd duidelijk hoe erg het was gesteld met het toegenomen antihomogeweld. Er lag dus een verantwoordelijkheid bij de politiek om hier antwoorden op te formuleren. Uit het feit dat we die daadwerkelijk willen realiseren maakt duidelijk dat het een zeer serieus idee is.

Voor het begrip: Lokhomo's zijn politieagenten die in koppels man-man en vrouw-vrouw de straat op gaan en duidelijk bescheiden genegenheid voor elkaar laten zien: Hand-in-hand lopen, in elkaar armen liggen et cetera. Verder dan dat gaat het niet. Deze agenten zijn vrijwilligers. De afdeling 'Roze in het blauw' van de Amsterdamse politie kan hier een belangrijke rol in vervullen.

Deze koppels laten zich overal in de stad zien. Dus niet alleen het Rembrandtplein in het weekend maar ook 's avonds in de metro naar de Bijlmer, ook picknickend in Osdorppark. Niet alleen het centrum moet een veilige haven zijn voor homo's maar ook de rest van de stad.

Natuurlijk blijft voorlichting belangrijk. Maar met voorlichting bereik je niet iedereen en bovendien is het niet zo dat je door een verhaal te houden over homoseksualiteit de mening van die groep ineens 180 graden kantelt. Dit is een proces wat nog wel even gaat duren maar tot die tijd moeten we zorgen dat ook homo's in deze stad veilig kunnen leven en overal homo kunnen zijn. Door de pakkans te vergroten kunnen we dit geweld met wortel en tak uit de stad verwijderen. In Amsterdam is geen plaats voor intolerantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten