zaterdag 19 juni 2010

Zorgen om corruptie in Nieuw-West

Vandaag verscheen in de Volkskrant een analyse van de strijd tussen Marcouch Baâdoud in stadsdeel Nieuw-West. De analyse is niet mals. Homofobie, antisemitisme en financiële belangen van welzijnsorganisaties zouden een sterke rol hebben gehad in deze strijd ten faveure van Baâdoud.

Als inwoner van Nieuw-West vind ik deze berichtgeving uitermate zorgwekkend. Homofobie, antisemitisme dat is allemaal uitermate kwalijk. Maar wat ook zeker niet onder het vloerkleed geschoven mag worden is de eventuele rol van andere organisaties:

Ondernemers in de multiculturele evenementenindustrie, arbeidsreïntegratie en welzijn die zich door Marcouch gepasseerd voelen, zouden erachter zitten. Als stadsdeelvoorzitter van Slotervaart had Marcouch enkele organisaties buiten de deur gezet, omdat hij ze te duur vond of omdat ze geen goed werk leverden.


Indien er redenen om te vermoeden dat er partijen zijn die financieel gaan profiteren van deze fittie in de PvdA zal de oppositie in het stadsdeel moeten eisen dat de onderste steen boven komt. Het kan niet zo zijn dat er veel belastinggeld wordt verbrast in Nieuw-West omdat de interne partijdemocratie van de PvdA corrupt is.

1 opmerking:

  1. Daarbij moet hard worden ingegrepen. Schuldigen uit functies zetten, bedrijven met belangen op een zwarte lijst en voorlopig geen zaken mee doen.

    Hoorde ik daar iemand bananenrepubliek roepen?

    BeantwoordenVerwijderen