donderdag 14 juli 2011

De logica van PostNL

Vandaag ontving ik zakelijk een doorgestuurd stuk wat een aanmaning bevatte van PostNL. Kennelijk moest de desbetreffende vennootschap nog een bedrag van 2,76 euro betalen aan PostNL aangaande jaarvergoeding postbus. Raar verhaal. Toch maar eens bellen met PostNL om te kijken waar dit nu weer over gaat.

Het ging niet om een postbus, het ging om een onderfrankering. Maar het adres wat op de brief stond was vrij oud. Dus ik snapte niet hoe ze bij het adres kwamen. De dame heeft het desbetreffende poststuk erbijgehaald. Het ging om een brief van de Ambassade van Nepal aan Belgie. Dus ik vroeg de dame al 'Wat heb ik daar mee te maken?'

Nou, de Ambassade van Nepal gebruikt kennelijk een postcode als afzendadres die in de database van TNT overeenkomt met een verouderd klantrecord van ons. Nu vond ik het helemaal raar. Waar TNT dus vanuit gaat is dat als zij een afzendadres zien dat gewoon door hun database trekken en er van uitgaan dat dit dan wel de versturende partij is.

Ze belasten dus gewoon entiteiten die hier geen zak mee te maken hebben.

Rare gang van zaken. Vraag me af of dit juridisch zo door de beugel kan.

En het was geen probleem. Want ik hoefde slechts retour te sturen met de melding 'kwijtschelden in overleg met businesscentrum' en dan kwam alles goed. Helemaal geen zin in. PostNL bedient zich van een dubieuze werkwijze en dan mag ik door hun luiheid ook nog eens de correcties aanbrengen. Ik dacht het niet.

1 opmerking: