vrijdag 26 oktober 2012

Recensie Club Nyx (25-10-2012)


Gisteren wat ik voor het eerst in the Nyx. Een aantal bevindingen.

1. Ik vind het wel leuk ingericht alhoewel ik het ook wel over de top creatief vind. De vraag is dan hoe houdbaar dat is. En waar staat het voor? Wat is de achterliggende indentiteit? Ik vind het nog niet echt een ziel hebben.

2. Ik vond dat er wel erg veel vrouwen waren. En als je dan beter gaat opletten dan zie je dat er wel heel veel hetero's binnen zijn. En als je dan nog beter gaat kijken zie je dat er veel mannen ook voor vrouwen komen. Ik schat dat dat gisteren (25-10) toch zo richting de ruim 60% ging. Als ik dit nu koppel aan punt 1 dan loopt deze club het risico om heel snel het imago gay te verliezen. An sich is dat niet erg. De gemiddelde uitbater is al lang blij dat zijn tent vol staat. Maar dat is vaak een misvatting. Het hetero publiek waait weer uit over de res van de stad maar tegen die tijd zijn de homo's al lang vertrokken. En dan komt het niet meer goed.

3. Er staat weer te veel 'professioneel' barpersoneel achter de bar. Dat merk je door de 'professionele' nonchalante houding naar de gasten ('been there, done that, ik werk al 3 x jaar full time in de horeca'). Tevens komen er regelmatig gasten binnen welke kennelijk bevriend zijn met het bedienend personeel welke dan uitbundig begroet moeten worden. Uiteraard is de 2 bier tappen voor mij dan even minder belangrijker. Dat is niet ok. Je bent daar om te werken en je bent daar ook om mensen die een drankje bestellen een goed gevoel te geven. Je bent gastheer.

4. Het was er enorm koud. Nu kan dat een tijdelijk iets zijn doordat de airco nog afgeregeld moet worden maar mijn t-shirt moet voldoende moet zijn in een club had ik het echt gewoon oncomfortabel koud. (Het is ook nog eens slecht voor je baromzet).

Al met al vond ik het mijn eerste ervaring niet denderend. Alhoewel de issues maar klein zijn. Maar dat zie je heel vaak bij horeca. Er hoeven maar een aantal kleine dingetjes niet op orde te zijn die het hele concept laten falen. Het verschil tussen een leuke avond en een minder geslaagde avond is van kleine dingetjes afhankelijk.

Toch heeft de Nyx het wel in zich. Maar het gaat zelden - echt - om de locatie of om de inrichting. Het gaat er om of alles klopt. Of het personeel daadwerkelijk de filosofie intrinsiek begrijpt en uitdraagt. Of ze echt diep in hun hart een locatie willen zijn waar ze het hartstochtelijk 'anders doen'. Wat er nu precies anders is maakt niet eens zo heel veel uit maar doe het in ieder geval op een overtuigde manier die je zelf ook gelooft. Voer geen act op of ben een verdomd goede acteur.

Indien het maar een dun marketing suikerlaagje is om een verder indentiek dertien-in-een-dozijn-concept prikt de doelgroep daar enorm snel doorheen. En dan gaan we wel minder stappen en vaker naar het buitenland met vrienden. Dan is het uitgaan ook tegelijk een soort minivakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten